Ingredients
(6 persones)
|
Com fer-ho
-
La carn, tallada a daus grossos
(minva bastant), es posa a marinar –com més poderosa la carn, més temps; de 8 a
10 hores- amb vi negre del bo (un raig de porto, quan n’hi ha a la casa; si no
n'hi ha es pot substituir per un vi ranci o un amontillat),
pastanaga, ceba, porro, alls, llorer, clau, sal, pebre, oli i vinagre.
-
Se sofregeixen,
dins la greixonera en què ho farem, els daus de xulla.
-
A continuació, i
dins el mateix oli, sofregim la carn
un poc enfarinada. Un poc vol dir que no importa que estigui tota coberta
de farina amb una capa espessa.
-
Traiem la carn i hi posam
la ceba tallada petita.
-
Quan és rossa,
hi tiram les verdures de marinar (lligades, o, encara millor, recollides totes
dins una bossa de roba: la podem fer noltros lligant un pedaç ben net) la carn,
el suc de marinar, aigua (millor brou, més aviat claret, si se’n té) i herbes aromàtiques lligades
(farigola, romaní…).
-
Ha de fer xup-xup dues hores, al menys.
-
Ho hem d'anar
remenant i vigilant que no es cremi.
-
Mitja hora abans
de cuit, s’hi poden posar moixernons –o bolets diversos-.
-
Quan és cuit, es treu
el lligat de verdures i s’hi posa 1
cullerada de bon paté –és bàsic!- i un fetge
cru de pollastre, picat (si en tenim).
|